Hoofdprijs Open Doek voor Argentijnse film

Op de slotavond van Open Doek, het jaarlijkse filmfestival in Turnhout, heeft de Argentijnse Paula Rodríguez met haar film ‘El Agua Del Fin Del Mundo’ de hoofdprijs weggekaapt.

De festivaljury heeft onder leiding van Frieda Van Wijck de Argentijnse Paula Rodriguez beloond met de Canvasaward, goed voor 15.000 euro en een uitzending op Canvas. De Argentijnse film ‘El Agua Del Fin Del Mundo’ vertelt het verhaal van twee zussen, Laura en Adriana, die in een van de mindere wijken in Buenos Aires wonen. De terminale Adriana wil voor ze sterft nog een reis maken naar Ushuaia. Zus Laura probeert door te werken in een pizzeria hiervoor geld in het laatje te brengen.

‘Het is een film die zich op de essentie van het verhaal concentreert. Hij verzakt nooit in miserabilisme, maar trekt zich integendeel op aan de zusterliefde die op subtiele wijze wordt geanalyseerd’, aldus de jury.

Het publiek koos voor ‘Lost in Africa’, een jeugdfilm over een geadopteerd jongetje, van de Deense cineaste Vibeke Muasya. Op het filmfestival Open Doek staat de wereldcinema centraal.

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content