Hollywoodsterren verbijsterd over schrappen The Interview: ‘De slechteriken wonnen’

© Reuters
Rudi Rotthier
Rudi Rotthier Knack-correspondent in de Verenigde Staten

De reactie van Hollywoodsterren op het niet vertonen van de film The Interview is er een van afwijzing en verbijstering. “On-Amerikaans”. “De slechteriken wonnen”. Had men dan maar The Dictator van Chaplin (over Hitler) moeten tegenhouden? Er wordt intussen nog een film over Noord-Korea afgevoerd.

Sony Pictures besliste woensdag om de film The Interview, een satire waarin een aanslag op de leider van Noord-Korea wordt beraamd, niet uit te brengen. Eerder hadden hackers gedreigd met aanslagen tegen bioscopen en filmbezoekers.De film had op 25 december in roulatie moeten komen.

Donderdag werd bekend dat een ander productiehuis, New Regency, het project Pyongyang stillegt, een film over Noord-Korea waarin Steve Carell de hoofdrol zou spelen..

Carell is een van de acteurs die negatief reageren op het niet uitbrengen van The Interview, en met hem onder meer Ben Stiller, Rob Lowe, Steve Carell en Mia Farrow.

Zowel Carell als Stiller tweetten de affiche van The Dictator, de Hitlersatire van Chaplin.

Zegt Stiller ook: “Moeilijk voor te stellen dat dit de respons is voor een aanval op de vrijheid van meningsuiting”.

“Hollywood doet Neville Chamberlain alle eer aan”, tweette dan weer Rob Lowe, verwijzend naar de Britse premier die in 1938 een akkoord sloot met Hitler en daarmee feitelijk diens annexatie van Sudetenland aanvaardde.

Jimmy Kimmel, een talkshowhost, noemt de beslissing van Sony “een on-Amerikaanse daad van lafheid die terreurdaden beloont”.

Zei actrice Mia Farrow: “Verdomme, de slechteriken wonnen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content