Hollywoodproducer Harvey Weinstein ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie

© /

Tientallen vrouwen getuigden in de Amerikaanse media over ongewenste intimiteiten door de CEO The Weinstein Company.

Harvey Weinstein, CEO van The Weinstein Company, is ontslagen. Weinstein, die samen met zijn broer aan het hoofd van het productiehuis voor Hollywoodfilms stond, wordt beschuldigd van seksuele intimidatie door tientallen medewerksters.

Vorige week donderdag bracht TheNew York Times verschillende zaken van aanranding aan het licht. Over een periode van dertig jaar zou Harvey Weinstein verschillende keren klachten voor aanranding heeft afgekocht en in de doofpot gestoken. Ook actrice Ashley Judd sprak openlijk over haar ervaring met Weinstein en zijn ongewenste intimiteiten. Hij vroeg de actrice of zij naar hem wilde kijken terwijl hij zich zou douchen.

In een open brief liet Harvey Weinstein, die samen met zijn broer Bob aan het hoofd staat van The Weinstein Company, weten dat hij tijdelijk een stap terug zou zetten om zijn problemen aan te pakken. Tegelijk vond hij zijn perosonlijke fouten minder erg dan die van Jay-Z, de rapper die in zijn meest recente album toegaf dat hij zijn vrouw Beyoncé had bedrogen. Met Weinstein nam een derde van de raad van bestuur ontslag, allemaal mannen.

Maar The Weinstein Company, die onder meer Pulp Fiction en The King’s Speech uitbracht, maakt zondag (plaatselijke tijd) in een mededeling bekend dat Harvey met onmiddellijke ingang uit het bedrijf wordt gezet.

‘In het licht van de nieuwe informatie over het wangedrag van Harvey Weinstein die in de afgelopen dagen naar boven kwam, hebben de directeurs van The Weinstein Company beslist, en Harvey Weinstein ervan op de hoogte gebracht, dat zijn tewerkstelling bij de The Weinstein Company is beëindigd, met onmiddellijke ingang’, luidt de verklaring waar de Los Angeles Times over bericht.

Opvallend: Weinstein profileerde zichzelf lang als een Democraat in de Amerikaanse zin van het woord. Hij zamelde geld in voor Hillary Clinton, nam Malia, de dochter van Barack Obama, even aan als stagiair en noemde zichzelf een voorvechter voor vrouwenrechten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content