Hobbit-acteur kruipt in de huid van Kirk Douglas

© Reuters

De Nieuw-Zeelandse acteur Dean O’Gorman (37), de dwerg Fili in Peter Jacksons Tolkien-verfilming “The Hobbit”, neemt de rol op zich van de (lang geleden) jonge Hollywoodacteur Kirk Douglas in de biopic “Trumbo”.

Dat meldt het vakblad Hollywood Reporter. De hoofd- en titelrol van de beroemde filmscenarist Dalton Trumbo wordt gespeeld door Bryan Cranston, bekend van de reeks “Breaking Bad”. Trumbo schreef onder andere de scenario’s van filmklassiekers als “Spartacus”, “Papillon” en “Roman Holiday”. Zelf schreef en regisseerde Trumbo de cultfilm “Johnny got his gun”. Trumbo schreef lange tijd onder een pseudoniem omdat hij “blacklisted” was wegens veronderstelde communistische sympathieën.

De momenteel 97 jaar oude “Spartacus”-ster Kirk Douglas, vader van Michael, was coproducent van Kubricks epos uit 1960. Voor die film huurde hij destijds Trumbo in voor het script.

Regisseur van de biopic wordt Jay Roach. Andere bekende acteursnamen zijn Helen Mirren, Diane Lane en David James Elliot. Met de opnames is in New Orleans al begonnen.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content