‘Het Vonnis’ van Jan Verheyen in officiële competitie op filmfestival Montréal

‘Het Vonnis’, de nieuwe film van Jan Verheyen, gaat in wereldpremière op het Wereldfilmfestival van Montréal. Als onderdeel van de officiële competitie dingt de prent onder andere mee naar de Grand Prix des Amériques. Dat laat het Vlaams Audiovisueel Fonds weten.

“Het Vonnis’, de nieuwe film van Jan Verheyen, gaat in wereldpremière op het Wereldfilmfestival van Montréal. Als onderdeel van de officiële competitie dingt de prent onder andere mee naar de Grand Prix des Amériques. Dat laat het Vlaams Audiovisueel Fonds weten.

De nieuwe film van Jan Verheyen is een rechtbankthriller met in de hoofdrollen Koen De Bouw, Veerle Baetens en Johan Leysen. Jan Verheyen schreef ook het scenario van de film.

De Vlaamse film heeft de voorbije jaren een reputatie uitgebouwd in Montréal, waar de Amerikaanse en de Europese filmcultuur elkaar ontmoeten. De Grand Prix des Amériques, de hoofdprijs, ging in het verleden al drie keer naar een Vlaamse film: ‘Haste la vista’, ‘Adem’ en ‘Ben X’.

Vorige week raakte ook bekend dat ‘Marina’ van Stijn Coninx in première zal gaan in Montréal. De film is er uitgenodigd voor de ‘World Greats’ Officiële Selectie.

Het filmfestival van Montréal loopt van 22 augustus tot en met 2 september.

“Het Vonnis” is bij ons in de zalen te zien vanaf 9 oktober. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content