‘Het is vreselijk om beroemd te zijn’ (Nicolas Cage)

© EPA

Nicolas Cage laat zijn gedachten de vrije loop op SXSW, het grote festival in Austin (Texas) dat interactieve media, film en muziek centraal zet. De acteur hekelt de obsessie van de media voor het persoonlijke leven van acteurs.

In een gesprekssessie op SXSW met David Gordon Green – de regisseur van zijn laatste film Joe – uit Cage kritiek op de huidige perceptie van filmsterren. “Ik ben zelf beginnen acteren omdat ik James Dean wou zijn”, zegt hij. “Toen ik zijn films zag, was ik helemaal onder de indruk. Ik wist meteen: dit is wat ik wil doen.” Maar sindsdien is er heel wat veranderd in de filmwereld. “In die tijd had niemand een smartphone en waren er geen mensen die beroemd waren gewoon omdat ze enkel en alleen beroemd wilden zijn. Ik wil niet klagen, maar het is echt vreselijk om nu bekend te zijn.”

Verder klaagt hij ook de huidige filmkritiek aan. “Een recensent in de LA Times schreef in een artikel over de film ‘Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans’ hoeveel huizen ik gekocht en verkocht had.” Cage stoort zich enorm aan die focus op het persoonlijke leven van acteurs. “Wat heeft het privéleven van Lindsay Lohan in hemelsnaam te maken met haar prestatie in ‘The Canyons’? Het zou om het werk zelf moeten gaan. Ik wil niet dat persoonlijke aspecten van iemands leven diens oeuvre overschaduwen.”

Nicolas Cage is bekend van films als Raising Arizone, Moonstruck, Wild at Heart en Leaving Las Vegas. Voor die laatste rol kreeg hij een Academy Award, een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award. Daarnaast rijfde hij nog verschillende nominaties binnen en werd hij alom gerespecteerd voor zijn intense vertolkingen. De laatste jaren kregen zijn filmkeuzes echter veel kritiek en verschoof de aandacht van zijn werk naar privéaffaires zoals zijn financiële problemen. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content