Het filmprijzenseizoen is van start gegaan

Ruim vier maanden voor het absolute hoogtepunt, de Oscar-ceremonie, zijn in Hollywood de eerste prijzen van het seizoen reeds toegekend.

Winnaars van het Hollywood Film Awards Gala in Beverly Hills waren de Française Marion Cotillard en Bradley Cooper. Cotillard werd uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol naast Matthias Schoenaerts in “De rouille et d’os”, Cooper kreeg de acteursprijs voor zijn hoofdrol in “Silver Linings Playbook” van indie-filmer David O. Russell. In die film speelt Robert De Niro een bijrol die hem meteen de award voor nevenacteur opleverde. Beste bijrolspeelster was Amy Adams in “The Master”, de jongste film van Paul Thomas Anderson.

Werden eveneens in de bloemetjes gezet: de cast van de politieke thriller “Argo” als beste ensemble, Quentin Tarantino als scenarist van zijn eigen western “Django Unchained” en Richard Gere als eregast voor zijn gehele oeuvre. Reeds bij het eerste prijzenconcours worden vergelijkingen gemaakt in functie van de Oscars. Zo willen de statistieken dat 32 prijswinnaars van de voorbije negen jaar ook bij de afsluiter van het seizoen, het oscar-gala, aan de bak kwamen. (Belga/RDM)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content