‘Het Diner’ van Herman Koch krijgt Hollywoodverfilming met Richard Gere

Richard Gere © Reuters

De succesvolle roman Het Diner van de Nederlandse schrijver Herman Koch krijgt na de verfilming in zijn thuisland ook een remake in de Verenigde Staten. Voor de hoofdrollen tekenden onder meer Richard Gere, Laura Linney, Rebecca Hall en Chloé Sevigny present.

Maandag werd het nieuws officieel bekendgemaakt dat na de Nederlandse verfilming uit 2013, met onder meer Kim van Kooten en Daan Schuurmans, een nieuwe Engelstalige versie gemaakt wordt. Richard Gere, Steve Coogan, Laura Linney, Rebecca Hall en Chloé Sevigny staan op de acteurslijst.

'Het Diner' van Herman Koch krijgt Hollywoodverfilming met Richard Gere

De geruchtenmolen over wie de regie op zich zou nemen, de naam van Cate Blanchett werd genoemd, draaide al even op volle toeren. Oren Moverman, die eerder als ‘Rampart’ en ‘Time Out of Mind’ regisseerde, zal deze taak op zich nemen.

Het Diner gaat over twee koppels die samen, hoe kan het ook anders, dineren. Paul en zijn vrouw Claire zijn door zijn oudere broer Serge, leider van de grootste oppositiepartij en gedoodverfde winnaar van de komende verkiezingen, en diens Babette uitgenodigd voor een etentje. Maar niet zomaar: ze moeten het dringend over hun kinderen hebben. (AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content