Henry Rollins excuseert zich voor kritiek op zelfmoord Robin Williams

© Reuters

In een column haalde punker Henry Rollins scherp uit naar Robin Williams. ‘Iemand die zelfmoord pleegt, verliest al mijn respect,’ schreef hij. Na talloze boze brieven reageert hij door zijn excuses aan te bieden.

In een column dat verscheen in LA Weekly noemt Rollins zelfmoord een egoïstische daad. Hij schrijft dat het onbegrijpelijk is dat iemand die kinderen heeft in staat is om zichzelf van het leven te beroven, hoe depressief je ook mag zijn. Deze uitspraken lokten uiteraard heel wat reacties uit wereldwijd.

In een brief getiteld ‘An Apology’ verontschuldigd Rollins zich nu voor zijn kwetsende woorden. ‘Ik vraag niet dat jullie stoppen met me neer te sabelen, bekritiseer me zoveel jullie willen. Als wat ik zei ervoor gezorgd heeft dat je helemaal klaar met me bent, snap ik dat volledig,’ aldus de punker en columnist.

De woede die hij zich op de hals haalde is niet min en volgens Henry Rollins zelf ‘geheel terecht.’ Hij legt uit dat het de situatie is die hem boos maakt, niet de persoon die stierf zelf. ‘Ik word zo kwaad als ik hoor dat iemand op deze manier gestorven is. Niet boos op hen, maar op de redenen die deze persoon zover dreven en dat er niemand op magische wijze opdook om hen te redden,’ aldus Rollins. ‘Het spijt me zo hard,’ vult hij verder aan.

In een nieuw column dat opnieuw zal verschijnen in LA Weekly weidt Rollins verder uit over het onderwerp. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content