HBO-film ‘Behind the Candelabra’ grote slokop tijdens Creative Emmy’s

Steven Soderberghs ‘Behind The Candelabra’ heeft acht van de negen nominaties verzilverd tijdens de Creative Arts Emmy Awards. De film is in de VS te zien als tv-film bij HBO.

Een week vóór de uitreiking van de Emmy Awards, ’s werelds belangrijkste filmprijzen, is ‘Behind The Candelabra’ met acht onderscheidingen aan de haal gegaan tijdens de Creative Arts Emmy Awards. De prent was genomineerd in negen categorieën.

De nieuwste van Steven Soderbergh die in de VS te zien is bij betaalzender HBO, had onder meer de beste cinematografie, kostuums, soundmixing, monteerwerk, haar en make-up in huis. De uitreiking van de prestigieuze Emmy’s vinden op 23 september plaats. Behind the Candelabra heeft maar liefst 15 nominaties op zak. Michael Douglas en Matt Damon maken kans op de Emmy voor beste hoofdrolspeler.

‘Behind The Candelabra’ focust op het flamboyante het leven van pianovirtuoos Liberace, die Las Vegas in de jaren zeventig helemaal op zijn kop zette. Douglas vertolkt de uit glitter en mascara opgetrokken showpianist en Damon kruipt in de huid van de véél jongere minnaar, chauffeur en bodyguard Scott Thorson. Bij ons wordt de film tijdens het filmfestival van Gent getoond, op 18 oktober om 20 uur in Kinepolis Gent.

Onder de vele winnaars van de Creative Arts-avond noteren we nog de prijzen voor South Park en Breaking Bad, respectievelijk voor beste animatieserie en beste single-camera monteerwerk in drama. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content