‘Hasta la Vista’ wint publieksprijs European Film Awards

De Vlaamse film ‘Hasta la Vista’ van Geoffrey Enthoven heeft op de 25ste editie van de European Film Awards in Malta de People’s Choice Award gewonnen. Voor die publieksprijs brachten filmfans van over heel Europa hun stem uit.

Op de 25e editie van de European Film Awards in Malta heeft Geoffrey Enthovens ‘Hasta la Vista’ de EFA People’s Choice Award gewonnen.

De door Mariano Vanhoof geproduceerde film, naar een scenario van Pierre De Clercq, haalde het onder meer van ‘The Artist’, ‘The Iron Lady’ en ‘Intouchables’. Eerder wonnen bekende films als ‘La vita è bella’ (Roberto Benigni), ‘Slumdog Millionaire’ (Danny Boyle) en ‘Volver’ (Pedro Almodóvar) de publieksprijs.

Het is al het tweede jaar op rij is dat een Vlaamse film in de prijzen valt bij de European Film Awards. Vorig jaar won Hans Van Nuffel met zijn speelfilmdebuut ‘Adem’ de European Film Award voor Discovery of the Year (ontdekking van het jaar).

‘Hasta la Vista’ kaapte intussen al bijna 20 prijzen weg op internationale festivals waaronder heel wat publieksprijzen, zoals deze in Montréal, Karlovy Vary, Alpe d’Huez en Leeuwarden. De EFA People’s Choice Award is daarbij de kers op taart.

Naast veel publieke bijval, wist de film ook internationaal de filmcritici en professionals voor zich te winnen. Zo werd Geoffrey Enthoven door het Amerikaanse entertainmentvakblad Variety afgelopen zomer nog uitgeroepen tot één van de ‘Ten Euro Directors to Watch’ en kende de film een succesvolle release in verschillende landen w.o. Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Sinds zijn wereldpremière en prijzenvangst op het Wereldfilmfestival van Montréal is ‘Hasta la Vista’ al aan een 30-tal territoria verkocht.

‘Hasta la Vista’ vertelt het verhaal van drie jonge gasten met een handicap die onder het mom van een wijntour naar Spanje reizen om eindelijk van de grond te gaan. De film is een productie van Mariano Vanhoof naar een scenario van Pierre De Clercq. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content