‘Hasta La Vista’ heeft 15e filmprijs beet

‘Hasta la vista’ heeft in het buitenland opnieuw een onderscheiding gekregen. De prent won op het Cinequest Filmfestival in Californië de prijs voor de beste komische speelfilm. De vijftiende onderscheiding al.

Geoffrey Enthovens “Hasta la vista” is op het 22ste Cinequest Filmfestival in Californië bekroond met de prijs voor de beste komische speelfilm. Met de prijs op het innovatieve festival in San José haalt de film zijn vijftiende prijs binnen.

“Hasta la vista” behaalde zijn bekroning in de Maverick Competition van het festival. Regisseur Geoffrey Enthoven stond in 2010 al op Cinequest met zijn vorige film “Meisjes”.

Naast “Hasta la vista” stonden dit jaar nog andere Vlaamse films op de affiche van Cinequest. “Mixed Kebab” van Guy Lee Thys en drie korte films werden ook geselecteerd. De korte films waren “Het bijzondere leven van Rocky de Vlaeminck” van Kevin Meul, “Shattered Past” van Boris Sverlow en “27” van Nicolas Daenens.

Cinequest is een belangrijk filmfestival in het hart van Silicon Valley en concentreert zich op de ontdekking van nieuwe en opkomende talenten in de filmwereld. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content