‘Hasta la vista’ genomineerd voor Europese publieksprijs

De Vlaamse film ‘Hasta la vista’ van Geoffrey Enthoven is genomineerd voor de People’s Choice Award van de 25ste European Film Awards.

De Vlaamse film ‘Hasta la vista’ van Geoffrey Enthoven is genomineerd voor de People’s Choice Award van de 25ste European Film Awards. De film is een productie van Mariano Vanhoof naar een scenario van Pierre De Clercq.

België heeft recent een stevige reputatie opgebouwd bij de European Film Academy sinds Hans Van Nuffel vorig jaar de European Discovery Award binnenhaalde met Adem en Jaco Van Dormael in 2010 de People’s Choice Award in ontvangst mocht nemen voor Mr. Nobody. Naast ‘Hasta la Vista’ zijn onder andere ‘The Artist’ van Michel Hazanavicius, ‘Caesar Must Die’ van Paolo & Vittorio Taviani en ‘The Iron Lady’ van Phyllida Lloyd met Meryl Streep genomineerd.

“Wat een grote verassing voor ons om na dit fantastische jaar voor onze film tussen die andere kleppers van films en grote regisseurs van Europa te staan”, reageert regisseur Enthoven. “De gedachte dat er ‘een’ kans is te winnen geeft ons al vlinders in de buik.”

Internationale prijzen

Het is niet de eerste keer dat de film internationale aandacht krijgt. ‘Hasta la vista’ kende een succesvolle release in onder meer Frankrijk en Duitsland en nam al 16 prijzen in ontvangst op internationale filmfestivals. De film is ook genomineerd in zes categorieën voor de Ensors op het Filmfestival Oostende. Regisseur Geoffrey Enthoven werd onlangs door Variety uitgeroepen tot één van de ‘Ten Euro Directors to Watch’.

Hasta la Vista vertelt het verhaal van drie gehandicapte jonge gasten die onder het mom van een wijntour naar Spanje reizen om eindelijk van de grond te gaan.

Stem mee

Om mee te stemmen op Hasta la vista: surf naar de website van de European Film Awards (EFA), klik bij de titel van de film op ‘Vote for this film’ en verzend het deelnemingsformulier vóór 1 november. De prijzen worden uitgereikt op zaterdag 1 december in Malta. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content