Hasta La Vista alweer in de prijzen

Hasta la Vista heeft in Leeuwarden (Nederland) de publieksprijs gewonnen. Eerder raakte bekend dat de Vlaamse film afgelopen weekend bij ons de kaap van 200.000 bezoekers bereikte, goed voor een Platinum-award.

Op het 33e Noordelijke Film Festival in het Nederlandse Leeuwarden heeft de Vlaamse film ‘Hasta la Vista’ de publieksprijs gewonnen met een overtuigende score van 9,66 op 10. Bij ons bereikte de film van Geoffrey Enthoven dit weekend de kaap van 200.000 bezoekers, wat hem de Platinum-award opleverde.

Producent Mariano Vanhoof nam de prijs zondagavond in ontvangst. De film vertelt het verhaal van drie jongens met een lichamelijke handicap die beslissen zelfstandig te reizen naar Spanje waar ze ontmaagd willen worden. In de hoofdrollen zien we Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert en Isabelle De Hertogh. Het scenario is van Pierre De Clercq.

Zaterdagavond werd op het Internationaal Filmfestival in het Franse Arras de Platinum-award aan de film van Geoffrey Enthoven toegekend, een award voor een Vlaamse film bij 200.000 bezoekers. Volgens Filmdistributeur KFD trok de film zondagavond al meer dan 210.000 bezoekers naar de Belgische zalen.

Ook Matthias Schoenaerts werd gelauwerd op het filmfestival. Hij kreeg zaterdagavond de Award for Special Contribution to Northern Cinema toegekend, maar was zelf niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Verder haalde de film ‘Adem’ van Hans Van Nuffel net de top vijf van publiekslievelingen.

‘Hasta la vista’ loopt sinds 14 september bij ons in de zalen. Later deze maand komt de film uit in Nederland. De Franse release staat gepland voor maart 2012. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content