‘Harry Potter’ wordt neonazi: bekijk de trailer van ‘Imperium’

© Reuters

Daniel Radcliffe, de acteur die bekendheid verwierf met zijn vertolking van Harry Potter, zal de rol opnemen van een neonazistische undercoveragent in de film ‘Imperium’. Radcliffe neemt hiermee meer dan ooit tevoren afscheid van zijn jeugdrollen.

Imperium is de nieuwste film met Daniel Radcliffe, die gaat over rassenhaat en extreem nationalisme in tijden van rechtse bewegingen in het huidige politieke landschap. Dat is ook regisseur Daniel Ragussis niet ontgaan. In een interview met Entertainment Weekly zei hij: “We zien een opkomst van extreemrechtse groeperingen over heel Europa; in sommige gevallen winnen ze bijna de nationale verkiezingen”, aldus Ragussis.

De film is gebaseerd op waargebeurde feiten die de regisseur zijn overgeleverd door Michael German, een ex-FBI agent die zelf jaren undercover ging bij neonazigroeperingen en zich nu aandient als co-schrijver van de film.

Naast Emma Watson, zijn tegenspeelster uit de ‘Harry Potter’-reeks, doet ook Radcliffe de laatste tijd meer zijn best om zijn verleden achter zich te laten. Alleen deze maand al komen er twee films uit waarin hij een grote rol speelt: Swiss Army Man en Now You See Me 2. Met Imperium zet hij nog een grotere stap uit de schaduw van zijn tot cult verheven jeugdrol.

Imperium wordt in de VS verwacht op 19 augustus.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content