Harrison Ford wordt nieuwsanker in Anchorman 2

Net wanneer de cast van Anchorman 2 niet beter kon, komt er weer een klepper bij. Harrison Ford zal na Morning Glory wederom een nieuwsanker spelen in Anchorman: The Legend Continues.

De kans dat hij terug de Millennium Falcon induikt, is klein. Maar Harrison Ford wordt wel opnieuw journalist. De voormalige Indiana Jones-ster zal in Anchorman: The Legend Continues een naar eigen zeggen ‘legendarische nieuwsveteraan’ spelen. Hierdoor is hij het grote idool van Ron Burgundy, door komiek Will Ferrell onsterfelijk gemaakt in de vorige Anchorman.

In de originele Anchorman uit 2004 namen we een kijkje achter de schermen van het fictieve KVWN-televisiekanaal Channel 4 in de woele jaren ’70. Ron Burgundy is een veelbelovende nieuwsanker, maar moet vaak de duimen leggen voor zijn nemesis Veronica Corningstone. Het is natuurlijk onvermijdelijk dat de twee samen in bed belanden. Het is dan pas dat de poppen echt aan het dansen gaan.

Will Ferrell zal weer te zien zijn in de vervolgfilm. Ook zijn rivale Veronica Corningstone (Christina Applegate) en modebewuste reporter Brian Fantana (Paul Rudd) zijn opnieuw van de partij. Eerder werden onder meer Kristen Wiig, James Marsden en John C Reilly aan de cast toegevoegd. Regisseur Adam McKay keert ook terug voor de vervolgfilm die al enkele jaren in de maak was.

Het is niet de eerste keer dat Ford zich binnen de vier muren van een fictieve nieuwsredactie begeeft. In 2010 was hij al nieuwsanker Mike Pomeroy in de prent Morning Glory. Toen mocht hij Rachel McAdams en Diane Keaton zijn medespelers noemen. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content