Half miljoen bezoekers voor ‘Le gamin au vélo’

© DR

De nieuwste speelfilm van de gebroeders Dardenne ‘Le Gamin au vélo’ heeft na vier weken al een half miljoen mensen naar de bioscoop gelokt. Volgens het Centre du cinéma et de l’audiovisuel van de Franse gemeenschap doet de film het erg goed in België, Frankrijk en Italië.

Sinds 18 mei kochten ongeveer 66.000 Belgen een bioscoopkaartje voor ‘Le Gamin au Vélo’. In Frankrijk gingen maar liefst 380.911 bioscoopbezoekers naar de nieuwste van de Dardennes en in Italië trok de film 60.000 mensen naar de zalen. Sinds kort is de film ook uit in Zwitserland (12.000 bezoekers) en binnenkort verschijnt de film ook in andere landen in de zalen.

De Dardennes sleepten dit jaar tijdens het filmfestival van Cannes met ‘Le gamin au vélo’ de Grand Prix du Jury in de wacht. De broers keerden nog nooit met lege handen uit Cannes naar huis, wat een zeer bijzondere prestatie is. Zo kregen ze al een Gouden Palm voor ‘Rosetta’ en ‘l’Enfant’.

‘Le gamin au vélo’ vertelt het verhaal van de 12-jarige Cyril (Thomas Doret) die in een kindertehuis geplaatst is en op zoek gaat naar zijn vader. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij kapster Samantha (Cécile de France).

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content