Gust Van den Berghe met ‘Lucifer’ naar New Yorkse Tribeca Film Festival

Still uit 'Lucifer' van Gust Van den Berghe © .

De film van de avontuurlijke Brusselse regisseur wordt er vertoond als onderdeel van het Viewpoints-programma, waarin 12 filmmakers op zoek gaan naar identiteit vanuit diverse standpunten.

Lucifer is het derde deel in Gust Van den Berghes triptiek, na En waar de sterre bleef stille staan en Blue Bird. In de film komt de opstandige Lucifer tijdens zijn val van de hemel naar de hel langs het aardse paradijs, een klein dorpje in Mexico waar de oude Lupita en haar kleindochter Maria leven. Hij ziet er zijn kans om Gods perfecte creatie te verwarren en zaait er ongeloof, chaos en verdriet.

Lucifer is één van de 12 films die in het Viewpoints programma van Tribeca wordt getoond. Het centrale thema van dit programma is de zoektocht naar identiteit, zowel op persoonlijk vlak en als leden van hun eigen gemeenschap.

Het festival omschrijft Lucifer als een ‘betoverende, ontroerende, en unieke vormoefening’, gebracht in het eigen door de regisseur ontwikkelde formaat, namelijk de cirkelvormige Tondoscoop.

Het Tribeca Film Festival werd in 2002, door onder meer Robert De Niro, opgericht als reactie op de aanslagen van 11 september. De voorbije jaren wist het uit te groeien tot een prominent filmfestival. Twee jaar geleden ging The Broken Circle Breakdown er aan de haal met de prijs voor Beste Scenario en Beste Actrice. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content