Guillermo del Toro tekent bij Dreamworks

Guillermo del Toro laat de live action even voor wat het is en zoek met Trollhunters zijn heil in de animatiewereld.

Hollywood’s grootste workaholic Guillermo del Toro, de man achter Pan’s Labyrinth en Hellboy, maakt de overstap naar de wondere wereld der animatie. Dreamworks Animation, waar hij nog maar pas tekende, wordt zijn nieuwe thuisbasis. De Mexicaanse regisseur, scenarist en producer mag er al meteen meewerken aan Kung Fu Panda 2 en Puss In Boots.

De reden achter zijn carreer switch is Trollhunters, een project dat al jaren in del Toro’s hoofd rondspookt en dat hij bij Dreamworks Animation verder mag uitwerken en regisseren. Trollhunters, de voorlopige werktitel van het project, verweeft de sprookjeswereld met de groeipijnen en angsten van moderne kinderen.

Het zal nog enkele jaren duren vooraleer we het resultaat van Trollhunters in de bioscoop kunnen bewonderen. In de tussentijd houdt del Toro zich zoet met Universal’s in 2013 te verschijnen At The Mountains Of Madness, Disney’s attractieverfilming Haunted Mansion, en nog een hele waslijst andere projecten.

Bij gebrek aan bewegende beelden van laatstgenoemde films, krijgt u hieronder nog eens de trailer van del Toro’s Oscarwinnende Pan’s Labyrinth mee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Griet Op de Beeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content