Guillermo del Toro brengt Pinocchio opnieuw tot leven

De vermaarde Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro wil het nog beroemder houten manneke Pinocchio tot nieuw filmleven wekken, zo meldt het Amerikaanse vakblad Variety.

De man achter films als ‘Hellboy’ en ‘Pans Labyrinth’ gaat voor de regie in zee met animatie-expert Mark Gustafson (‘The Fantastic Mr. Fox’). De geplande 3D-Stop-Motion-film wordt Del Toro’s eerste animatiefilm. De Mexicaan wil in de zomer van 2013 aan het ongeveer een jaar durende draaiwerk beginnen.

Momenteel legt Del Toro nog de laatste hand aan de sciencefictionprent ‘Pacific Rim’. Daarvoor leverde hij Peter Jackson het script voor diens nieuwe Tolkien-verfilming ‘The hobbit’.

Mensenkind

Del Toro wil het Pinocchio-verhaal situeren in het Italië van de jaren twintig van vorige eeuw. Aan het principe wordt niet getornd: de levend geworden houten pop beleeft een reeks avonturen om uiteindelijk mensenkind te worden.

Het originele Pinocchio-verhaal is van de hand van Carlo Collodi (eigenlijke naam: Carlo Lorenzini), die het kinderboek ‘Storia di un burattino’ schreef omstreeks 1880. De eerste filmversie van Pinocchio, in 1940 door Walt Disney, is meteen ook veruit de bekendste. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content