Gondry in jury van Cannes

De Franse regisseur Michel Gondry zal aan het hoofd staan van de jury in de categorie ‘Kortfilm en Cinéfondation’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In totaal zal Gondry over vier prijzen mogen meebeslissen. Op twintig mei zijn dat drie Cinéfondation-prijzen en twee dagen later uiteraard de Gouden Palm voor de beste kortfilm. Eerder mochten illustere namen als Martin Scorsese, Hou Hsiao Hsien en John Boorman hem voorgaan. De president van de jury is op de 64ste editie van het festival Robert De Niro.

Gondry debuteerde in 2001 met ‘Human Nature’, een film die toen (buiten competitie weliswaar) in Cannes werd vertoond. De regisseur bracht in 2004 het intrigerende ‘Eternal Sunshine of The Spotless Mind’ uit, met Jim Carrey in de hoofdrol. De film ontving een Oscar voor het surrealistische scenario. In 2006 volgde het al even enigmatische ‘The Science of Sleep’ met Gael Garcia Bernal en Charlotte Gainsbourg. Zijn meest recente wapenfeit is ‘The Green Hornet’.

Naast films regisseert Gondry ook geregeld videoclips, bijvoorbeeld voor The White Stripes, Radiohead en Paul McCartney.


Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content