‘Godfather’ van Marvel Comics Stan Lee trekt naar Bollywood

Stan Lee © Facebook

Stan Lee zet zijn schouders onder een Bollywoodfilm. Het 91-jarige brein achter de comics van onder andere Spider-Man, X-men en The Hulk plant een verfilming van ‘Chakra The Invincible’, een creatie uit 2011.

De eerste Bollywood-creatie van Stan Lee komt eraan, dat meldt The Hollywood Reporter. Lee is vooral bekend bij het grote publiek als de ‘Godfather’ van Marvel. Hij ontwikkelde, in samenwerking met verschillende artiesten, beroemde fictieve personages zoals Spider-Man, de Hulk, the Fantastic Four, Iron Man en the X-Men.

‘Chakra The Invincible’ is Lee’s eerste Indiase personage. Het verhaal gaat over tiener Raju Rai, een technologisch genie in Mumbai. Hij ontwikkelt een pak dat de verschillende Chakra’s in je lichaam activeert waardoor het hoofdpersonage nieuwe krachten en vaardigheden krijgt. In de film is Raju Rai zijn puberteit al ontgroeid en neemt hij het op tegen aartsrivaal, Boss Yama.

De voormalige baas van Marvel Comics liet weten dat hij al gepraat heeft met “een aantal ongelofelijk getalenteerde acteurs en regisseurs uit de Indiase filmwereld”. Namen zijn echter nog niet bekend, maar Lee is ervan overtuigd dat “zij van Chakra een wereldwijde hit kunnen maken.” In India bestaat er al een tekenfilmserie over het personage. De opnames zouden eind 2015 van start gaan. (WH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content