Gezocht: jong Europees filmmuziektalent

Net zoals voorgaande jaren organiseert het Filmfestival Gent ook dit jaar de compositiewedstrijd voor jonge Europese filmcomponisten.

De jonge componisten kunnen hiermee de felbegeerde SABAM Award For Best Young European Composer binnenhalen. De SABAM Award For Best Young European Composer werd in het leven geroepen door de World Soundtrack Academy. De winnaar van deze award wordt beloond met 2.500 euro en een live uitvoering van zijn of haar compositie door het Brussels Philharmonic – het Vlaams Radio Orkest tijdens het officiële slotevenement van het 38ste Filmfestival Gent. De winnende compositie zal te horen zijn tijdens de uitreiking van de World Soundtrack Awards op 22 oktober in ’t Kuipke Gent.

Het is de tiende keer dat het Filmfestival Gent jong talent de kans geeft om naam te maken als filmmuziekcomponist. Voor de derde maal gebeurt dit zelfs op Europese schaal. Kandidaten kunnen op die manier in de voetsporen treden van de Zweedse Karzan Mahmood, de winnaar van vorig jaar, en talrijke grote componisten die te gast waren op de afgelopen festivaledities zoals Angelo Badalamenti, Dario Marianelli, Gustavo Santaolalla, Hans Zimmer, John Powell, Maurice Jarre, Howard Shore, Alberto Iglesias, Elliot Goldenthal en vele anderen.

Kandidaten moeten jonger zijn dan 36 jaar en afkomstig zijn uit Europa. Ze moeten als opdracht muziek componeren bij de kortfilm ‘Papillon d’Amour’ van Nicolas Provost. ‘Papillon d’Amour’ toont reflecties op de liefde, haar lyrische wangedrochten en illustreert hoe pijnlijk verdwijnen kan zijn.

Inschrijven kan tot en met 30 juni via deze link.

Het wedstrijdreglement is hier terug te vinden.

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content