Gezocht: Figuranten voor Franse film met Jean Dujardin

De filmcrew van ‘La French’, met Jean Dujardin (The Artist) in de hoofdrol, komt naar België voor opnames. Regisseur Cédric Jimenez heeft 1000 figuranten nodig. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een casting in Antwerpen.

De ophefmakende moord op de rechter Pierre Michel in Marseille, en bij uitbreiding de maffiapraktijken – de zogenaamde French Connection – in de Zuid-Franse stad tijdens de jaren ’70, wordt verfilmd. De opnames van ‘La French’, geregisseerd door Cédric Jimenez en met de Franse acteurs Jean Dujardin en Gilles Lellouche in de hoofdrol, zijn volop aan de gang.

In oktober en november komt de filmcrew naar België voor opnames in Brussel, Antwerpen en Charleroi, en daarvoor worden meer dan 1000 figuranten gezocht. Op 12 oktober, van 10u tot 18u, heeft er in Antwerpen een casting plaats in Theater Het Klokhuis. Geïnteresseerden kunnen hun persoonlijke gegevens en twee recente foto’s versturen naar lafrenchfiguratie@gmail.com. Opgelet: m/v met té korte haren niet gewenst, kwestie van helemaal mee te zijn: seventies-look oblige!

In La French vertolkt Dujardin rechter Michel die de strijd aangaat met de maffia. Voor zijn rol in ‘The Artist’ kreeg hij vorig jaar de Oscar voor Beste Acteur. Gilles Lellouche kruipt in de huid van Gaëtan Zampa, de lokale peetvader. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content