‘Get On Up’ over James Brown: eerste in lange rij muzikale biopics

© .

Na succesfilms zoals ‘Ray’, over Ray Charles, en ‘Walk The Line’ dat het leven van Johnny Cash in beeld brengt, is het nu tijd voor een biopic van James Brown. En daar stopt het niet. Een klein overzicht aan welke muzikale hoogstandjes er nog op je wachten, onderweg zijn of in de startblokken staan.

James Brown

James Brown krijgt zijn eigen film met ‘Get On Up’. The Godfather of Soul groeide op in een extreem arm milieu, maar schopte het tot een van de meest invloedrijke muzikanten ooit. Hij werd dan ook terecht The Hardest Working Man in Show Business genoemd. De winnaar van een Grammy Award bereikte de top van de hitlijsten met kanjers als ‘I Feel Good’ en ‘It’s A Man’s Man’s Man’s World’. De film, met Chadwick Boseman als Brown, wordt voor het eerst in België getoond op 16 oktober tijdens het Film Fest Gent. Bekijk hieronder de trailer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hank Williams

Dit enfant terrible is voor velen een countrygod. Ondanks zijn jonge leeftijd, drukte hij zijn stempel op het hele genre. Williams stierf op 29-jarige leeftijd aan een overdosis morfine en alcohol op de achterbank van een Cadillac die onderweg was naar een concertzaal. Tom Hiddlestone, Loki uit ‘Thor’ en ‘The Avengers’, zal in de huid kruipen van de originele bad boy uit de muziekindustrie. Dat is tegen de wens in van Williams’ kleinzoon, die niet wilt dat een Brit met een ‘piepstemmetje’ zijn opa vertolkt. Ook zijn er met ‘Your Cheatin’ Heart’ (1964) en ‘The Last Ride’ (2012) al twee films over het leven van de countrylegende uitgebracht, beiden niet bijster succesvol. Derde keer, goede keer?

Hank Williams – ‘Hey Good Lookin’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Biopics in de pijplijn

Daarnaast regisseerde Bill Pohlad ‘Love & Mercy’. De biografische film over Brian Wilson met Paul Dano en John Cusack, beiden in de rol van ex-Beach Boy, respectievelijk in de jaren zestig en tachtig. De prent heeft nog geen releasedatum in de VS en Groot-Brittanië, dus de kans dat we hem nooit te zien krijgen is niet onbestaande.

Ben Whishaw vervangt de origineel gecaste Sacha Baron Cohen als Freddie Mercury. Cohen, bekend van ‘Borat’ en ‘Brüno’, was volgens de overige Queen-leden “te herkenbaar” zijn en hun leadzanger “in een grap veranderen”. De film zoekt nog wel een regisseur, maar met Robert De Niro als producer, kan je zeker zijn dat film er komt.

Martin Scorsese is nog op zoek naar een acteur om in de huidFrank Sinatra. Zijn voorkeur zou gaan naar Al Pacino, al staan ook George Clooney, Leonardo DiCaprio en Johnny Depp te blinken op de lijst. Scorsese werkt momenteel eerst aan enkele andere projecten, maar het plaatje klopt al wel. De grootste Amerikaans-Italiaanse regisseur die een film maakt over de grootste Amerikaans-Italiaanse zanger.

Don Cheadle dan weer is de schrijver van het script ‘Miles Ahead’. Hij neemt ook de regie en de hoofdrol op zich. Het wordt uiteenzetting over het leven van de legendarische trompettist Miles Davis. Met Ewan McGregor als muziekjournalist, muziek van Herbie Hancock en de steun van Davis’ familie kan dit een interessante productie worden.

Verder zijn er geruchten over een biopic van zangeres Janis Joplin, Britain’s Got Talent-beroemdheid Susan Boyle en voormalig Nirvana-frontman Kurt Cobain. Het blijft wachten op een film over Bobbejaan Schoepen. (WH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content