Gérard Depardieu kruipt in de huid Dominique Strauss-Kahn

© DR

De Franse topacteur Gérard Depardieu gaat de rol vertolken van de omstreden Franse politicus en ex-baas van het IMF Dominique Strauss-Kahn. De film zal geregisseerd worden door Abel Ferrara.

Dominique Strauss-Kahn, de voormalige baas van het Internationaal Monetair Fonds, raakte in mei 2011 verwikkeld in een seksschandaal. Hij verloor zijn topfunctie bij het IMF nadat een kamermeisje in New York hem beschuldigde van verkrachting. Door de affaire was hij meteen ook uitgeteld in de race naar de Franse presidentsverkiezingen.


Depardieu ziet de rol van de omstreden politicus goed zitten. Hij wil weer ‘schurk’ spelen, en aangezien hij de politicus niet mag komt dat de acteur goed uit. Dat liet hij in een interview met de Zwitserse zender RTS weten. De Franse actrice Isabelle Adjani komt in aanmerking voor de rol van Anne Sinclair, de echtgenote van Strauss-Kahn.


Depardieu is een van de bekendste en bestbetaalde filmacteurs van Frankrijk. Hij speelde in tal van topfilms en won verschillende prestigieuze Franse en internationale prijzen. Voor zijn rol in ‘Cyrano de Bergerac’ (1990) kreeg hij een Oscar-nominatie. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content