George Millers opgezegde ‘Justice League’-film krijgt documentaire

George Miller © Reuters

‘Justice League Mortal’ was niet meer. Tenminste voor George Miller met Mad Max: Fury Road de interesse voor de superheldenfilm opnieuw aanwakkerde. Nu is er namelijk sprake van een documentaire over het Amerikaanse ‘superheldensquad’.

Het ‘Justice League of America’ dat al lang zijn vertrouwde plaats binnen DC Comics innam, zou door actieregisseur George Miller vanaf 2009 avonturen op het witte doek gaan beleven. Dat was wat Warner Bros. in 2007 bekendmaakte. De release was gepland voor 2009, maar werd uiteindelijk van tafel geveegd, onder andere door de toenmalige staking van de Hollywood scenarioschrijvers.

Wat als?

Anno 2015 krijgt het verhaal misschien een staartje met Miller’s Justice League Mortal door Ryan Unicomb, een documentaire over de oude DC-film van Miller. Daarin laat de Australische regisseur de originele cast opnieuw aantreden, waaronder bijvoorbeeld Armie Hammes voor Batman, DJ Cotrona als Superman, Megan Gale in het pakje van Wonder Woman en Adan Brody als The Flash.

“Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het project en wou zo het verhaal alsnog naar buiten brengen”, sprak Unicomb inspirerend. Dat zou hij doen via extra informatie over de productiekant van de film, zoals beelden van of weetjes over kostuums, en interviews met de cast- en crewleden. Op die manier hoopt hij het eindresultaat dat Miller voor ogen had, toch te kunnen presenteren aan het grote publiek, als een soort Wat Als?-aflevering.

Pingpong voor gevorderden

Helemaal zeker van zijn zaak is Unicomb echter niet. Geïnteresseerde investeerders blijken er wel al te zijn, al moet die interesse nog omgezet worden in een effectieve samenwerking. Anders zal de Australische regisseur zich moeten wenden tot crowdfunding, wat veel minder garantie biedt. Ook de medewerking van George Miller en Doug Mitchell, producer van Justice League Mortal, werd nog niet bevestigd.

Een specifieke datum van release is er dus nog niet bekend. Maar laten we hopen dat Unicomb met dit ‘smashing idea’ wel kan wat Miller niet kon: definitief een einde kan maken aan het gepingpong. (EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content