Geestesvader van Disneyfilm Bambi overleden

Bambi © Disney

Tyrus Wong, de geestelijke vader van Bambi, is op 106-jarige leeftijd overleden. Zijn tekeningen waren de inspiratie voor de bekende animatiefilm van Disney uit 1942.

Amerikaanse media schrijven over zijn dood op basis van een bericht op de Facebookpagina van Wong en een bericht van The Walt Disney Family Museum.

Wong emigreerde op jonge leeftijd met zijn vader vanuit China naar Californië. Zijn moeder en zus bleven in China achter. In 1938 begon Wong als tekenaar bij de Walt Disney Studios waar hij eerst honderden schetsen maakte van Mickey Mouse. Maar zijn grote doorbraak kwam er met zijn schetsen voor “Bambi”, het verhaal over het hertenjong dat zijn moeder verliest.

Op het moment dat Bambi werd uitgebracht (1942) had Wong de overstap gemaakt naar Warner Brothers. Daar bleef hij als productie-illustrator enkele decennia aan de slag tot zijn pensioen in 1968. Wong bleef ook daarna actief als kunstenaar en hij ontwierp onder meer nog speelgoed en (kerst)kaartjes voor Hallmark. In 2001 werd Wong opgenomen in de lijst van Disney Legends.

(Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content