Geen Zonnebloem in ‘Tintin and the Secret of the Unicorn’

© Columbia / Paramount

Steven Spielberg en Peter Jackson willen de verstrooide professor sparen voor een mogelijke sequel.

Het hing al in de lucht op basis van de eerste trailers, maar nu is het ook bevestigd: in de dit najaar te verschijnen film ‘Tintin and the Secret of the Unicorn’ is professor Trifonius Zonnebloem niet te zien. “Maar als we meer Kuifje-films maken, zal hij zeker zijn opwachting maken”, zei producent Peter Jackson onlangs in een interview met ComingSoon.net.

Het lijkt op het eerste gezicht een wat vreemde beslissing om Zonnebloem weg te laten uit ‘Tintin and the Secret of the Unicorn’. In het album ‘De schat van Scharlaken Rackham’, waar de film ook op gebaseerd is, is hij het die de iconische walvis-onderzeeër maakt. Het valt dan ook te verwachten dat Spielberg en Jackson niet zo heel trouw bij hun bronmateriaal zullen blijven.

De twee filmmakers waren afgelopen weekend op de ‘Comic Con’-beurs in San Diego voor een panelgesprek over onder meer ‘Tintin’. De twee vertelden niet zo heel veel nieuws, maar waren vol lof over de motion capture-techniek. Spielberg vertelde dat dit volgens hem de beste manier is om het verhaal te vertellen, in plaats van bijvoorbeeld acteurs te casten die op de personages lijken. De techniek gaf de regisseur ook de kans om nog eens zelf de (virtuele) camera ter hand te nemen en voor een heel dynamische manier van filmen te kiezen.

Op Comic Con werden daarnaast nog niet eerder vertoonde beelden uit de film vertoond. Het was streng verboden om foto’s of opnames te maken, dus moeten we het voorlopig met de reacties van journalisten stellen. En die zijn overweldigend positief. “Het ziet er heel indrukwekkend uit”, schrijft Ben Child van The Guardian. “Er is een gigantisch verschil tussen deze film en het visueel gelijkaardige ‘A Christmas Carol’ van Robert Zemeckis. Het enige wat in de buurt van ‘Tintin’ komt qua realistische motion-capture, is ‘Avatar'”.

‘Tintin and the Secret of the Unicorn’ is vanaf 26 oktober te zien in onze zalen. Met andere woorden: nog minder dan 100 dagen te gaan! (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content