Geen sporen van alcohol of drugs in lichaam Robin Williams

© Reuters

Acteur Robin Williams heeft zichzelf op 11 augustus om het leven gebracht door ophanging. In zijn lichaam werd geen enkel spoor van alcohol of drugs aangetroffen.

Dat blijkt uit de eindconclusie van het onderzoek naar de dood van de legendarische steracteur, zo maakte de politie bekend.

Het onderzoek nam bijna drie maanden in beslag en de speurders concluderen dat de doodsoorzaak “verstikking door ophanging” is. De dood van de acteur is het gevolg van “zelfdoding”, staat te lezen in een communiqué op de website van de politie van Marin County, nabij San Francisco. Het onderzoek wees ook uit dat Williams niet gedronken had en dat hij ook geen drugs of medicatie in grote hoeveelheden had genomen.

Robin Williams werd op 11 augustus dood aangetroffen in zijn woning in Tiburon. Hij kampte met een zware depressie en had ook de ziekte van Parkinson ontwikkeld, zo verklaarde zijn vrouw Susan Schneider. De dood van de getalenteerde acteur die gedurende zijn loopbaan miljoenen mensen deed lachen, schokte de hele wereld.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content