Franse filmcomponist Michel Legrand overleden

© BELGAIMAGE

De Franse componist en pianist Michel Legrand is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden in Parijs. Dat heeft zijn persattaché laten weten. Legrand werd 86.

Legrand was eerst begeleider en arrangeur voor zangers. In de jaren 60, bij de opkomst van de Nouvelle Vague, begon hij muziek voor films te componeren. Zo werkte hij voor Agnès Varda, Jean-Luc Godard en -vooral- Jacques Demy.

Verder schreef hij de muziek voor Les Parapluies de Cherbourg en Les Demoiselles de Rochefort, beide onder regie van Jacques Demy en met Catherine Deneuve.

Legrand kreeg ook drie Oscars: voor de filmsong Windmills of your Mind uit de film The Thomas Crown Affair in 1969, en de soundtracks van de films Summer of 42 (1972) en Yentl (1984). In zijn carrière van meer dan 50 jaar werkte hij samen met de grootste sterren: Ray Charles en Orson Welles, maar ook Jean Cocteau, Frank Sinatra, Charles Trenet en Edith Piaf.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content