Franse film The Profs wordt opgenomen in Kasteel van Gaasbeek

© Belga

Deze en volgende maand strijkt de crew van de Franse film “The Profs” neer in het Kasteel van Gaasbeek. De film is een vervolg op de komedie “Les Profs” uit 2013.

Het kasteel vormt het ideale decor voor een neogotisch college waar de leerkrachten er zeer aparte manieren van lesgeven op na houden. De opnames zullen zo’n acht dagen in beslag nemen en er wordt zowel binnen als buiten gefilmd.

Voor het Kasteel van Gaasbeek is het de eerste keer dat zo’n massaproductie neerstrijkt op het domein. “We zijn soms nog het decor voor opnames maar het is de eerste keer dat dit op zo’n grote schaal gebeurt”, vertelt Marieke Debeuckelaere, communicatieverantwoordelijke van het kasteel.

“Op draaidagen lopen hier zo’n 120 mensen rond, normaal zijn we met een tiental. De crew kwam bij ons terecht nadat een location scout gecharmeerd was door de sfeer in het kasteel, die helemaal beantwoordt aan die van een neogotisch college.”

Welk budget het Kasteel van Gaasbeek voor de opnames ontvangt, wil men niet communiceren. “Maar natuurlijk zijn de extra fondsen zeer welkom voor onze werking”, aldus Debeuckelaere.

De film “The Profs” wordt geregisseerd door Pierre François Martin-Laval en is een vervolg op “Les Profs”, een film uit 2013 die in Frankrijk maar liefst 4 miljoen bezoekers had. Het verhaal is geïnspireerd op de gelijknamige strip.

De hoofdrollen worden vertolkt door Franse sterren als Didier Bourdon, Piere François Martin-Laval en Isabelle Nanty. De film zal midden juli 2015 in de zalen te zien zijn.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content