Franse acteur Paul Crauchet overleden

De Franse acteur Paul Crauchet, bijrolspeler in diverse bekende Franse films uit de jaren ’60 en ’70, is in het dorpje Rocbaron, in het departement Var, overleden.

De Franse acteur Paul Crauchet, bijrolspeler in diverse bekende Franse films uit de jaren ’60 en ’70, is in het dorpje Rocbaron, in het departement Var, overleden. Dat heeft zijn zoon meegedeeld.

Crauchet acteerde in films van beroemde Franse cineasten als Alain Resnais, René Clément, Jacques Deray en Jean-Pierre Melville, waarin hij als bijrolspeler wel eens de show durfde te stelen. Zijn eerste filmoptreden, in 1959, was in het filmdebuut van Eric Rohmer, “Le signe du lion”.

Daarna volgden films als “La guerre des boutons” van Yves Robert (1962), “Les grandes gueules” van Robert Enrico (1965), “Paris brûle-t-il? ” van René Clément (1966) en het meesterwerk “Le Cercle rouge” (1970) van Jean-Pierre Melville.

De voorbije jaren stond Crauchet nog voor de camera’s in “Enfin veuve” van Isabelle Mergault (2008) en, in 2009, in “Les herbes folles” van de veteraan Alain Resnais. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content