Franse acteur Gaspard Ulliel (37) overleden

© Belga

De Franse acteur Gaspard Ulliel is woensdag op 37-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie in een communiqué. Ulliel was dinsdag op een skipiste in de Savoie gebotst met een andere skiër. De acteur droeg op dat moment geen helm, meldt de procureur van Albertville woensdag.

Ulliel liet op zijn 19e voor het eerst echt van zich horen, toen hij aan de zijde van Emmanuelle Béart te zien was in ‘Les Égarés’ van André Téchiné. Een jaar later was hij te zien in de bekroonde oorlogsfilm ‘Un long dimanche de fiançailles’, van de regisseur van ‘Amélie Poulain’. Voor die rol kreeg Ulliel in 2005 een César voor beste mannelijk jong talent. Voor zijn rol in ‘Juste la fin du monde’ van Xavier Dolan kreeg hij in 2017 de César voor beste acteur.

Daarnaast speelde hij ook Yves Saint Laurent in de gelijknamige film over de Franse modeontwerper. Later dit jaar nog zal Ulliel te zien zijn in ‘Moon Knight’, een superheldenreeks op Disney+.

De botsing met de andere skiër gebeurde toen Ulliel naar links afsloeg, ‘waarschijnlijk om zich bij zijn vrienden te voegen’ op een andere piste van het skigebied La Rosière. Daarbij droeg hij dus geen helm, maar volgens de procureur ‘zou dat niet noodzakelijk de zaken veranderd hebben’.

Bij de aankomst van de hulpdiensten lag Ulliel neer in de sneeuw, buiten bewustzijn. De andere skiër was ongedeerd. Ulliel werd met een helikopter naar het universitair ziekenhuis van Grenoble overgebracht, maar daar werd woensdagnamiddag het overlijden van de acteur vastgesteld. Er is een gerechtelijk onderzoek geopend.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content