Frans presidentskoppel zal schitteren in Cannes

Nicolas Sarkozy en Carla Bruni zullen het prestigieuze filmfestival van Cannes dit jaar niet snel vergeten. Ze spelen elk een rol in twee verschillende, te vertonen prenten.

Presidentsvrouw Carla Bruni speelt de kleine rol van een museumgids in de nieuwe romantische komedie van Woody Allen. Voor de zangeres en model is ‘Midnight in Paris’ haar acteerdebuut. De romcom verhaalt over een familie die voor zaken naar de Franse hoofdstad. Met deze prent opent Allen het Franse filmfestival.

Ook de echtgenoot van Bruni, Nicolas Sarkozy, zal op het grote doek van Cannes te zien zijn. Hij acteert weliswaar zelf niet, maar hij zal door Denis Podalydès vertolkt worden in de verfilming van Sarkozy’s presidentsleven tussen 2002 en 2007. ‘La Conquête’ is een creatie van de in Parijs geboren cineast Xavier Durringer. Eerder maakte de filmmaker vooral televisiefilms en series.

Het volledige programma van het festival werd hiermee ook bekend gemaakt. De laatste nieuwe van de excentrieke cineast Pedro Almodóvar, ‘The Skin I Live In’ zal ook op het festival aan het publiek worden voorgesteld met Antonio Banderas in de hoofdrol. Verder staan nog onder andere ‘Melancholia’ van Lars Von Trier,’Hara-kiri: Death of a Samurai’ van Takashi Miike en ‘Le Gamin au Vélo’ van de gebroeders Dardennes geprogrammeerd.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content