‘Four Roses’ bekroond op Memphis International Film Festival

De Belgische maar toch Engelstalige film ‘Four Roses’ van regisseur Kris De Meester behaalde de prijs voor ‘Best Feature Film’ op de twaalfde editie van het filmfestival.

Voluit: On Location: Memphis International Film & Music Festival bekroonde Kris De Meester met de belangrijkste award voor zijn eigenzinnige verfilming van meerdere liefdesdrama’s. Helemaal in het begin was het niet meer dan een experiment, maar uiteindelijk werd het project uit een selectie van vijftien films tot grote winnaar verkozen.

‘Four Roses’ volgt twaalf erg verschillende mensen op die, verdeeld over zes kamers, een nachtje doorbrengen in een hotel aan de rand van een fictieve stad in New Jersey in de VS. “As if you could kill time without injuring eternity” is zowat de baseline van de film. De personages proberen de tijd te doden door te praten, te slapen en ruzie te maken maar als puntje bij paaltje komt, draait alles toch om de liefde.

De prent van De Meester sprong in het oog omwille van het erg kleine budget waarmee de film tot stand kwam. Terwijl een doorsnee bioscoopfilm zich aan een kostprijs van minstens 2 miljoen euro mag verwachten, slaagde Kris De Meester, naast regisseur ook leider van een castingbureau in Gent, erin met slechts 10.000 euro een wel heel degelijke film af te leveren. Dat “Four Roses” om budgettaire redenen een zwart-witfilm is geworden, vonden de juryleden zelfs een meerwaarde.

De film werd op vier dagen tijd in 2006 al gedraaid, maar zonder de nodige subsidies moest De Meester vier jaar wachten met het uitbrengen van de film. Zijn project leverde onder andere al de prijs op van het beste buitenlandse drama op het Atlanta Underground Film Festival. Ook in een nevencompetitie van Cannes won hij de award voor de best non-budgetfilm. In de zomer van 2010 ging het project in de Vlaamse cinemazalen in première.

Voor als u het zou gemist hebben: de trailer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content