Fototentoonstelling nieuwe film Vandekeybus in Antwerpen

Vanaf vrijdag 24 januari kan je al een voorproefje krijgen van Galloping Mind, de nieuwe film van Wim Vandekeybus. In de Ingrid Deuss Gallery in Antwerpen zal er een fotoselectie te zien zijn van het project.

Wim Vandekeybus, gerenommeerd choreograaf en regisseur, reisde voor Galopping Mind naar Hongarije en Roemenië. Daar verzamelde hij rond zich een crew van kinderen. De meesten onder hen leven zonder ouders en zagen acteren in een film als een nieuw doel. In de film staan ook paarden, de typische lokale dieren, centraal. De kinderen, die naast echte acteurs spelen, zullen paardrijden in de film.

Voor de fototentoonstelling rond Galloping Mind stelde Ingrid Deuss een eigen keuze van beelden samen. De foto’s zijn analoge beelden die Vandekeybus op zijn reis inspireerden. “Ik heb mijn eigen selectie samengesteld op basis van kunstbeelden”, vertelt Ingrid Deuss. “Voor mij moesten ze een zekere gelaagdheid en emotie hebben en in de lijn van de galerij passen.”

De opnames voor Vandenkeybus’ nieuwe film leken even op de helling te staan maar met de hulp van investeerders zal Galloping Mind nu toch gedraaid kunnen worden. De Ingrid Deuss Gallery probeert alvast het project te steunen met deze driedaagse fototentoonstelling.

Wim Vandekeybus is een Belgische regisseur, choreograaf en fotograaf die bekend en gelauwerd werd met dansvoorstellingen als What The Body Does Not Remember en Les Porteuses de Mauvaises Nouvelles. Naast choreografieën maakte hij verschillende films en fotoreeksen en werkte samen met muzikanten als David Byrne, Mauro Pawloski en Arno.

Met Galloping Mind kruipt hij opnieuw achter de camera. De prent zou er in de lente van 2015 moeten zijn. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content