Filmversie 50 Tinten Grijs mogelijk in zomer 2014

De zomer van 2014 zou wel eens heel warm kunnen worden, dankzij de verfilming van 50 Shades Of Grey. Volgens Universal-baas Adam Fogelson kan de film er volgende zomer al komen.

Er is al een tijdje sprake van de verfilming van de wereldberoemde 50 Tinten-trilogie. Die zorgde er eind 2011 voor dat huisvrouwen en masse hun strijk en afwas lieten staan om zich te verdiepen in de soft-erotische SM-wereld van E.L. James. De romance tussen de 18-jarige Anastasia Steele en de rijke businessman Christian Grey bezorgde al heel wat vrouwen rode oortjes. 65 miljoen verkochte exemplaren later is E.L. James een van de rijkste vrouwen van Amerika en is mommy porn een begrip geworden in alle huiskamers.

Filmstudio Universal was er als de kippen bij om de rechten op de boeken in maart 2012 te kopen. CEO Adam Fogelson heeft nu laten weten dat de verfilming er over een jaar zeker kan zijn. “Ik denk niet dat schrijfster E.L. James geïnteresseerd was in een filmstudio die het hele proces zou overhaasten”, klinkt het. “Ik kan wel zeggen dat de verfilming van ‘Fifty Shades Of Grey’ een absolute prioriteit is voor ons. Het is zeker denkbaar dat we de film ten vroegste volgende zomer kunnen uitbrengen.”

Kelly Marcel, die eerder al de reeks Terra Nova neerpende, is volop bezig aan het script. Sinds er sprake is van de verfilming werd half Hollywood al aan de prent gelinkt. Onder meer Emma Watson, Emilia Clarke en Shailene Woodley werden al getipt voor de rol van Ana Steele. Voor Christian Grey zijn de fans dan weer te vinden voor Ian Somerhalder, Alexander Skarsgård of Ryan Gosling. Ook That 70s Show-actrice Mila Kunis liet onlangs weten dat ze “zeker niet ongeïnteresseerd” is in het project. Wie binnenkort de zweep en mondprop in handen mag nemen, valt nog af te wachten. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content