Filmtip: The Killer Inside Me @ Sphinx

De Britse beeldenstormer Michael Winterbottom duikt het perverse universum van pulpmeester Jim Thompson binnen met deze bevreemdende, gestileerde neonoir die met zijn zonnige look en brutale gewelduitbarstingen even schizofreen lijkt als zijn hoofdpersonage.

The Killer Inside Me (Michael Winterbottom, 2010)

Woensdag 17 augustus – Sphinx (Gent) 20u00

Sheriff Lou Ford – flegmatiek neergezet door de angelieke Casey Affleck – lijkt op het eerste gezicht de ideale schoonzoon, alleen blijkt hij er buiten de diensturen de meest sociopatische trekjes op na te houden. De Britse beeldenstormer Michael Winterbottom duikt het perverse universum van pulpmeester Jim Thompson binnen met deze bevreemdende, gestileerde neonoir die met zijn zonnige look en brutale gewelduitbarstingen even schizofreen lijkt als zijn hoofdpersonage. ‘Een ziek filmpje’, kakelden de meeste Amerikaanse recesenten, wat bij wijlen Jim Thompson ongetwijfeld een sardonische grijns op het gezicht zou hebben getoverd.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content