Films van vrouwen centraal in Botanique van 25 tot 28 september

Escape From Garden Grove © Facebook

Van 25 tot 28 september vindt in de Botanique in Brussel voor de zevende keer het filmfestival ‘Dames Draaien’ plaats. Tijdens dit festival staan er 30 films van vrouwen op het programma.

In totaal staan er 30 langspeel- en kortfilms op het programma van ‘Dames Draaien’. De verschillende films zijn van de hand van filmmaaksters uit landen waaronder België, China, Duitsland, India, Engeland, Frankrijk, Marokko en Griekenland. Zo zal Alaa Shaker er haar kortfilm ‘This is my night’ voorstellen, maar ook Mathilde Dratwa toont met ‘Escape from garden grove‘ wat ze in haar mars heeft. Daarnaast zijn er ook tal van documentaires en langspeelfilms, allemaal met een vrouwelijke regisseuse achter de camera.

Tijdens ‘Dames Draaien’ staat het werk van vrouwelijke regisseurs in de kijker. “De Botanique wil een laboratorium voor ideeën zijn en een ruimte geven voor discussie. Wij hechten er ook veel belang aan om de regisseuses persoonlijk uit te nodigen en hen een warme ontvangst aan te bieden. Wees getuige van hun vernieuwende blik, hun originele invalshoeken en hun engagement,” luidt het op de website. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content