Filmrecensie: ‘Insurgent’

© gf

Het tweede deel van de dystopische en naar The Hunger Games-neigende ‘Divergent’-franchise, met Shailene Woodley, Theo James en Kate Winslet.

Insurgent

Robert Schwentke met Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet

In deel twee van deze dystopische en naar The Hunger Games neigende young adult-franchise racen Tris (Woodley) en Four (James) door hun post-apocalyptische stad met enkel een loden schuldgevoel en een halfslachtig plan op zak. Ze proberen een aantal facties/klassen te verenigen om zo de regentes (Winslet) om zeep te kunnen helpen. Robert Schwentke, die al voor het in twee stukken opgesplitste derde deel tekende, weet sinds RED (2010) hoe je close-combatgevechten overzichtelijk moet inblikken en houdt die hier in balans met meer panoramische actie.

Met veel visuele bombast walst hij tussen droom en werkelijkheid, vriendschap en verraad, maar de emoties zijn zo eentonig en de voortgang zo voorspelbaar dat zelfs Shailene Woodley (straks te zien in Oliver Stones Snowden) de prent niet kan redden. (TVL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content