Filmproducent Bernd Eichinger Overleden

De Duitse filmproducent Bernd Eichinger is op 61-jarige leeftijd overleden.

De Duitse producent Bernd Eichinger is op 61-jarige leeftijd overleden. Zijn productiebedrijf Constantin Film maakte het nieuws gisteren (25 januari) bekend. Eichinger stierf aan een hartaanval tijdens een etentje met familie en vrienden in zijn huis in Los Angeles. In de loop van zijn carrière produceerde hij vele succesvolle films en maakte van zijn bedrijf Constantin Films een van de meest winstgevende Duitse productiemaatschappijen.

In 1982 maakte de Duitse producer furore met de productie van de verfilming van schandaalboek ‘Christiane F. – Wir Kinder Von Bahnhof Zoo’. In de jaren 80 oogstte hij ook nog succes met de kinderfilm ‘The Neverending Story’ en de verfilming van Umberto Eco’s boek ‘The Name of The Rose’.

Eichinger maakte in de loop van zijn carrière ook vele Duitse komedies mogelijk, maar zal wel het bekendst blijven om films als ‘Der Untergang’, ‘Perfume: Story of a Murderer’ of zijn laatste productie, ‘Der Baader-Meinhof Komplex’. Constantin Film kocht in 2010 nog de rechten op het verhaal van Natascha Kampusch, het Oostenrijkse meisje dat acht jaar lang in een kelder opgesloten zat. Eichinger was van plan de film zelf te regisseren.

Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content