Filmfestival van Venetië krijgt kleinere selectie

De nieuwe festivaldirecteur Alberto Barbera beperkt de officiële selectie tot achttien films. De Italiaan wil een meer bescheiden koers varen.

Vorig jaar dongen 23 films mee naar de Gouden Leeuw. Dit jaar schroeft Barbera dat aantal terug naar achttien. De nieuwe directeur wil van het filmfestival van Venetië een meer bescheiden en minder glamoureus festival maken waar de film centraal staat.

Dit jaar zijn er 48 films te zien op het filmfestival van Venetië: achttien in de officiële selectie, achttien in de Orrizonte-nevencompetitie en twaalf buiten competitie. Volgens Barbera is de kans groot dat de nieuwe films van Terrence Malick (‘To the Wonder’), Paul Thomas Anderson (‘The Master’) en Brian De Palma (‘Passion’) een gooi zullen doen naar de Gouden Leeuw.

Het filmfestival van Venetië vindt dit jaar plaats van 29 augustus tot 8 september. Vorig jaar ging de Gouden Leeuw naar ‘Faust’ van de Russische regisseur Aleksandr Sokurov. (BW)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content