Filmfestival van Venetië: 5 films om naar uit te kijken

Woensdag 28 augustus mag de survivalthriller ‘Gravity’, met George Clooney en Sandra Bullock, het zeventigste filmfestival van Venetië openen. Vijf films om nu al ‘bravissima’ tegen te zeggen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

GRAVITY
Zeven jaar na zijn meeslepende doemdrama Children of Men schakelt Mexicaans rasfilmer Alfonso Cuaron terug in sciencefictionmodus met deze survivalthriller, met George Clooney en Sandra Bullock als astronauten op drift in de ruimte. Een openingsfilm met Hollywood- en andere sterren op duizend kilometer boven de aarde, met slechts twee acteurs, twee stemmen, het gapende universum en Cuarons digitale 3D-camera.THE CANYONS De passage van New Hollywoodveteraan Paul Schrader – scenarist van Taxi Driver en Raging Bull annex regisseur van American Gigolo en Mishima – zal op het Lido niet onopgemerkt voorbij gaan. Diens kinky lowbudgetsoap en Amerikaanse droomsatire The Canyons werd immers neergepend door Generation X-boegbeeld Brett Easton Ellis en koppelt Hollywoods bad babe Lindsay Lohan aan populaire pornohengst James Deen. Die laatste googelt u beter niet in het bijzijn van uw collega, tenzij u met hem of haar iets van zins bent natuurlijk.UNDER THE SKIN Twee gevallen goden van de Britse cinema maken hun comeback op het Lido. Python-veteraan Terry Gilliam komt na enkele debacles The Zero Theorem voorstellen: een dystopische scifi-fantasie met Christoph Waltz als computergenie die een formule bedenkt om de waarde van het leven te meten. Birth-brein Jonathan Glazer stopt sexy beast Scarlett Johansson in een buitenaards jasje in Under The Skin, een wrang komische roadmovie door Schotland naar de gelijknamige cultroman van Michel Faber. Britannia rules the waves of Venice!

STRAY DOGS Nog een rentree om reikhalzend naar uit te kijken is die van de Taiwanese slowcinemameester Tsai Ming-Liang, maker van arthouseparels als Vive l’amour, The River en Goodbye Dragon Inn. Bezwerende, minutenlang aangehouden longshots, kinky relaties en bizarre grootstadpoëzie verzekerd in dit outsidersportret over een dakloze vader (Tsai’s fetisjacteur Lee Kang-Sheng) en diens twee zonen die trachten te overleven in de mean streets van Taipei en daarbij plots het gezelschap krijgen van een mysterieuze vrouw.


NIGHT MOVES Met Old Joy en Meek’s Cutoff kroonde Kelly Reichardt zich de voorbije jaren tot koningin van de Amerikaanse independentcinema en dus staat haar nieuwe Night Moves met stip genoteerd. Dit keer gaat Reichardt de militant ecologische thrillertoer op in het kielzog van Dakota Fanning, Jesse Eisenberg en Peter Sarsgaard, die samen een plot beramen om een dam op te blazen. Een rechtszaak wegens plagiaat – naar verluidt vertoont de plot veel gelijkenissen met Edward Abbey’s roman The Monkey Wrench Gang – kon Reichardts terreurplannen alvast niet dwarsbomen.

Dave Mestdach

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content