Filmfestival van Oostende van start met volle zalen

© Belga

Het Filmfestival van Oostende is vrijdagavond uit de startblokken geschoten met uitverkochte zalen.

1.700 bezoekers en BV’s woonden de Europese première van Little Black Spiders van Patrice Toye bij. Ook de volgende dagen wordt er heel wat (mooi) volk verwacht.

“Vanavond zit alles vol en ook de voorverkoop voor de andere dagen gaat heel goed”, opent gedelegeerd bestuurder Peter Craeymeersch. “Vorig jaar hadden we 25.000 filmliefhebbers over de vloer en we gaan opnieuw in die richting.”

Prijsbeest

Craeymeersch is ook verheugd dat het Filmfestival kan openen met de nieuwste prent van Patrice Toye, Little Black Spiders, en dat in aanwezigheid van de cast. “Het is een ideale festivalopener. We willen een Vlaamse film brengen met een boodschap en met inhoud. Deze film heeft een zwaar thema, maar is licht gebracht.”

Little Black Spiders gaat over enkele tienermeisjes die in het geheim hun kind dragen. “En we hopen dat het ook een prijsbeest wordt zoals Hasta La Vista vorig jaar.”

Nieuwe Vlaamse Filmprijzen

Het Filmfestival duurt nog tot zaterdag 15 september. Dan worden voor het eerst de Ensors uitgereikt. “Dat is de nieuwe naam voor de Vlaamse Filmprijzen. We zaten al lang met die naam in ons hoofd, maar we wilden het idee van die Vlaamse Filmprijzen nog wat laten rijpen”, besluit Craeymeersch.

Eerder op de avond mochten Patrice Toye en Barbara Sarafian, die ook de master van het festival is, hun ster onthullen op de Walk of Fame op de Oostendse dijk. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content