Filmfestival MOOOV maakt winnaars bekend

© GF

‘Mountain’ van regisseuse Yaelle Kayam heeft op filmfestival MOOOV de CANVAS Award voor Beste Film en de Prijs van de Jongerenjury in de wacht gesleept.

De Canvasprijs heeft een totale waarde van 15.000 euro. Het gaat om een distributiepremie ter ondersteuning van de release van de film en een vertoning op CANVAS. De motivatie van de jury klonk als volgt: “De film raakt controversiële thema’s aan op een subtiele en originele manier. De acteerprestaties van alle personages waren treffend en laten een zinderende indruk na.”

‘Tharlo’,van Pema Tseden, viel ook in de prijzen en ontving de Behind The Scenes Award en een speciale vermelding van de jongerenjury. Onder de internationale kortfilms was de winnaar het Turkse ‘Sali’van Ziya Demirel. Op het einde van het festival zal De Standaard Publieksprijsnogbekend gemaakt worden.

‘Sali’ van Ziya Demirel (Turkije) ging lopen met de Kiripi Award voor beste kortfilm. Deze prijs bedraagt 1.000 euro voor een jonge internationale filmmaker. Deze award werd genoemd naar Kiripi Katembo Siku, meermaals te gast op het festival en fotograaf van het campagnebeeld in 2014.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jury

In de internationale jury van de officiële competitie zetelden de Indische actrice Tannishtha Chatterjee, filmmaker Manu Riche, Nederlandse producente Marleen Slot, Argentijnse kunstenares Lucila Guichón, oprichter van het Ethiopian International Film Festival Yirgashewa Teshome Amare en Simon Vrebos van CANVAS. De jury van de kortfilms bestond uit filmmakers Rebecca Cremona, Chika Anadu en Manuel Abramovich,Ali Nazir Alienactrice Dada Kahindo Siku.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content