Filmfestival moet de Vlaamse film promoten in Frankrijk

Jérémy Renier in 'Waste Land' © -

De nieuwste generatie Vlaamse filmmakers treedt komende week in het voetlicht in Straatsburg tijdens ‘L’autre cinéma belge’. Het festival, rond de in Frankrijk vaak onderbelichte Nederlandstalige Belgische film, ging dinsdag van start.

Het gaat om een initiatief van de algemene afvaardiging van de Vlaamse regering in Frankrijk. Aanleiding is het Belgisch voorzitterschap van de Raad van Europa, dat gevestigd is in Straatsburg. Het is de bedoeling om komend jaar in Parijs en Rijsel het evenement te herhalen.

De opener van de filmweek dinsdag was “Waste Land” van Pieter Van Hees, waarin Jérémie Renier de hoofdrol vertolkt. De film noir speelt zich af in de Brusselse onderwereld, in de Congolese diaspora. Woensdag krijgt de film een nationale release in Frankrijk, maar toch is ze slechts in vier zalen te zien.

De komedie ‘Trouw met mij’ van Kadir Balci, over de familiale verwikkelingen van een Belg en een Turkse die met mekaar willen trouwen, sluit het festival af op 31 maart. Verschillende in Frankrijk nog onuitgegeven films zullen de komende week te zien zijn in Straatsburg. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content