Filmfestival Gent eert Jacques Tati met tentoonstelling

Meer dan 60 jaar na Tati’s eerste langspeelfilm huldigt het Gentse filmfestival de Franse regisseur met een tentoonstelling.

Met een tentoonstelling wil het Gentse Filmfestival Jacques Tati meer dan 60 jaar na de release van z’n eerste speelfilm een gepast eerbetoon geven. De organisatie maakt zich sterk dat zowel de echte fans als de leken er hun hart kunnen ophalen. Gent is na Parijs de tweede stad waar de tentoonstelling te zien zal zijn.

JACQUES TATI: Deux Temps, Trois Mouvements probeert het universum van de Franse regisseur opnieuw tot leven te wekken. Met originele stukken en reproducties tracht men de unieke visie van Tati tastbaar te maken. Fans kunnen onder meer kijken naar de kantooromgeving van PlayTime, het designinterieur van Villa Arpel, Tati’s legendarische pijp in XL-formaat en tal van ongeziene foto’s, affiches, rekwisieten, kostuums, maquettes en storyboards. Voor mensen die minder vertrouwd zijn met het werk van Tati vormt deze tentoonstelling een ideale kennismaking.

Jacques Tati maakte slechts zes speelfilms, waarin hij zeer inventief te werk ging. Hij creëerde een eigen universum dat de tand des tijds makkelijk heeft doorstaan. Dat Tati nog steeds relevant is, bewijst Sylvian Chomet met The Illusionist, een animatiefilm gebaseerd op een ongebruikt scenario van Tati. De film kreeg van onze filmredactie de volle vier sterren.

De tentoonstelling is te zien in het Caermersklooster in Gent, van 15/10/2010 tot 16/01/2011. Meer info op de site.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content