Filmfestival Cannes voegt nieuwe films toe aan officiele selectie

Zoals eerder aangekondigd is de lijst aan films die hun debuut zullen maken in Cannes aangevuld met enkele nieuwe titels. Meest opvallende nieuwkomers zijn ‘Maniac’ en ‘Gimme The Loot’.

De aanwezigheid van ‘Maniac’ is de grootste verrassing. De film is een 3D-remake van de gelijknamige cultklassieker uit 1980. Ditmaal kruipt Elijah Wood in de huid van een seriemoordenaar die jonge vrouwen het leven ontneemt en hun scalpen verzamelt als trofee. De film is geregisseert door Frank Khalfoun. ‘Maniac’ was eerder verwacht om in première te gaan in het genre circuit, maar heeft het selectiecommitee in Cannes blijkbaar verbaasd. De film zal vertoond worden als midnight screening. Ook de australische film ‘The Sapphires’ krijgt een middernachtvertoning.

Un Certain Regard

De sectie Un Certain Regard kent drie toevoegingen. Een daarvan is ‘Gimme The Loot’. Die film was een hit tijdens het Amerikaanse SXSW-festival. De film van Adam Leon volgt twee graffiti-artiesten die plannen om een bekend gebouw in New York onder handen te nemen. ‘Djeca’ van Aida Begic en ‘Renoir’ van Gilles Bourdos maken het rijtje compleet. ‘Trashed’ van Candida Brady krijgt een speciale screening.

Het filmfestival van Cannes loopt van 19 tot 27 mei. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content