Film over Steve Jobs vanaf april in de bioscoopzalen

‘jOBS’, de film over het leven van Steve Jobs tussen 1971 en 2000, verschijnt in april in de bioscoopzalen. Ashton Kutcher neemt de rol van de Apple-topman op zich.

‘jOBS’, de eerste van twee films over het leven van Apple-topman Steve Jobs, verschijnt vanaf april in de bioscoopzalen. De film vertelt over de sleutelmomenten uit het leven van de mede-oprichter van Apple, van 1971 tot 2000, en geeft inzicht in het ontstaan van het technologiebedrijf.

Acteur Ashton Kutcher neemt de rol van Steve Jobs op zich. Josh Gad en Matthew Modine vertolken respectievelijk co-stichter Steve Wozniak en voormalig CEO John Sculley.

Matt Whiteley is de scenarist, Joshua Michael Stern neemt de regie voor zijn rekening. De première van de film vindt plaats op het gerenommeerde Sundance Festival in Utah, van 17 tot 27 januari.

Sony Pictures brengt later een andere film over het leven van Jobs, gebaseerd op de biografie door Walter Isaacson. Deze film, die nog in volle ontwikkeling is, bestaat uit drie scènes die zich elk afspelen vlak voor een grote productlancering. Oscar-laureaat Aaron Sorkin, bekend van de ‘The Social Network’ en ‘The West Wing’, is de scenarist. De releasedatum is nog niet bekend.

Steve Jobs overleed in oktober 2011 op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content